The Crazy Dutchies in een natte woestijn - Reisverslag uit Darwin, Australië van Eefje Hoedemaker - WaarBenJij.nu The Crazy Dutchies in een natte woestijn - Reisverslag uit Darwin, Australië van Eefje Hoedemaker - WaarBenJij.nu

The Crazy Dutchies in een natte woestijn

Door: Eefje

Blijf op de hoogte en volg Eefje

19 November 2008 | Australië, Darwin

Lieve allemaal,

Alweer bijna twee weken geleden zijn we begonnen met touren van Darwin naar Alice Springs.
De eerste tour die we hebben gemaakt was naar het Kakadu natuurpark. Drie dagen lang mooie natuur om ons heen gehad en iedere dag wel weer in een ander bergmeertje, creek, waterval of wat dan ook gezwommen, echt heel gaaf. Natuurlijk wel opgepast voor de krokodillen... Ook hebben we nog bezoek gehad van wilde buffels terwijl we marsmellows aan het braden waren bij het kampvuur, toch best spannend.

Daarna werd het tijd om naar Alice Springs te rijden. In drie dagen tijd hebben we 1800 km gereden. Om de tijd te doden hebben we met de bus verschillende spelletjes gespeeld. Zo ben ik kampioen Weet-Bix eten geworden (zo snel mogelijk een droog koekje eten), een enorme eer! Ook hebben we iedereen vermaakt met ons zangtalent en "Het Gras van het Noordeplantsoen" gezongen, groot succes ookal verstond niemand het.
Aangekomen in Alice Springs hadden we een dagje rust. Onze gids vond het wel leuk om met ons de Mount Gillen te beklimmen midden op de dag. Maar na een uur wandelen waren we al bijna gesmolten en hebben we maar een ander heuveltje beklommen.

Vanuit Alice Springs hebben we een vier-daagse tour gemaakt naar Uluru, die grote rode steen. Van de sunset/rise hebben we weinig mee gekregen omdat het te bewolkt was, beetje jammer. Wat nog vervelender was dat we onderweg naar Kings Canyon vast kwamen te zitten. Er was zoveel regen gevallen dat de wegen afgesloten waren. Op een alternatieve camping zaten we vast met drie andere tour groepen. En wat doen "The Crazy Duchties" als ze midden in de woestijn zit en het regent? Een moddergevecht houden!!! Erg mooi (kijk voor de foto's op yvonhvr.waarbenjij.nu).
Door de heftige regen zijn we eerder terug gegaan naar Alice Springs.
Wat het weer betreft hebben we echt pech. Alle wegen zijn namelijk afgesloten en rivieren die nooit stromen, stromen nu voor het eerst sinds 9 jaar weer, heel bizar. Dit verwacht je niet als je naar het droogste deel van Australie denkt te gaan... Maar ondanks dat weten wij ons nog prima te vermaken.

Vanmiddag vliegen we naar Cairns en beginnen we aan onze reis langs de oostkust, weer een mooi nieuw avontuur!

Tot snel! Liefs!

• 19 November 2008 - 07:01

Lia:

Maar dat is een grote termoet! :P
    WOW wat hebben jullie een toptijd...!

• 19 November 2008 - 07:01

Lia:

klein typfoutje op de vroege morgen: termiet!

• 19 November 2008 - 07:10

Nieske:

Na maanden rijst-dieet nu blijkbaar weer lekker genieten van Westerse snacks.

• 19 November 2008 - 10:13

Heleen:

Eefje,

mooie verhalen weer!! Droge koekjes eten is echt wel iets om trots op te zijn en iedereen vermaken met zang al helemaal grappig man!
    Hier is alles ook wel prima, kermesse is bijna dus hard klussen enzo.
    Thema is workaholid, 3 dagen overwerken. Beetje algemeen dus en je kan best wel veel aan van vorige kermessen :s maar goed we hebben wat leuks gevonden. Ik hou je op de hoogte! Take care en tot snel.
    (K)

• 19 November 2008 - 10:18

Elz:

Eeff!!

Sounds good man:)
    Echt gaaf allemaal daar!
    TimTams zijn echt VET lekker he:D
    Neem je een pakje voor me mee?;) Was ook mijn verslaving daar hihi... Vooral die double chocolates ofzo...mmmmm
    Veel plezier aan de prachtige oostkust! Duiken he?:)
    En in Townsville, mocht je daar komen: Reeflodge Hostel, supervet!!
    (En bezoek ook even de Moo-moo bar, net zo kansloos als de Doelen maar dan met bijkomende zweetlucht en vieze oude Ozzies;))
    Have fun!!!

• 19 November 2008 - 11:11

Zoop:

timtamss (L)

• 19 November 2008 - 16:15

Cynthia:

Hej Eef!

De mooie verhalen blijven maar komen! Zo te horen vermaken jullie je goed, en zo niet, dan zorgen jullie daar wel voor ;)!

Weetabix... hm, Australische versie van Beschuitfluiten/eten?

Het gras van het noorderplantsoen is natuurlijk erg toepasselijk, aangezien er waarschijnlijk eindelijk weer een keer gras is in dat 'droge' gebied (wat een nep ;)...)!

Hier in Nederland gaat alles zijn gangetje: ben, zoals blijkbaar bij mijn master hoort, weer eens superdruk met deadlines voor papers, research proposals, tentamens en dan ook nog de colleges voorbereiden!! Blijkbaar vinden die docenten dat studenten geen weekend mogen vieren!! Maar gelukkig zo af en toe nog wel tijd om een beetje te ontspannen!

En gelukkig heb ik vrijdag 2 deadlines en mijn tentamen, zodat ik vrijdag en zaterdag los kan op de Kermesse zonder te moeten denken aan 10 miljoen dingen die ik moet doen, aangezien de grootsten dan voorlopig weer even geweest zijn!

Hopelijk krijgen we binnenkort ook nog een 'prive update' voor de echt goede verhalen ;)!!

Dikke kus, Cynt

• 19 November 2008 - 16:20

Cyriëlle:

Knuffel vanuit Groningen!
    Terug uit Londen, we hebben het erg gezellig en leuk gehad. Wel ook jullie gemist! Groep was toch niet helemaal compleet zo zonder jullie!
    Liefs.

• 19 November 2008 - 18:28

Shannon:

denk je dat je het regenachtige holland hebt verlaten zit je daar in de overstromingen :-D
    maar gelukkig vermaken jullie je nog prima! geniet er nog goed van eef, want geloof me het valt wel weer een beetje tegen hoor als je hier bent;-)
    have fun in Cairns!!

kus shannon

• 19 November 2008 - 18:36

Robert:

Lieve Eef,

Kampioen Weet-bix is heel wat anders dan kampioen drop, frikandel of bier drinken.
    Ben ervan overtuigd dat je een waardig kampioen bent die het Wilhelmus toegezongen is. Is er al een kamioen Tim Tam eten. Winnen jullie op je gemakje. Veel plezier de komende dagen en horen graag weer wat van je. Liefs, Robert

• 19 November 2008 - 19:02

Petra :

He eef,

tim-tams, wat zijn dat ? t lijken ijsjes of niet? ondanks de regen wel leuke dingen gedaan! gr. petra

• 22 November 2008 - 16:49

Opa,:

Lieve Eefje
    We genieten met volle teugen van de foto's en de gezellige en spannende verhalen wat maken jullie veel mee.Geweldig! Geniet er maar van.Na regen komtzonneschijn.Groetjes ook aan Yvonne.Opa en Ans.

• 24 November 2008 - 04:07

Eefje En Anne :

Hey die Eef!!

Super vet verhaal!! Wij hadden ook behoorlijk veel regen, en hebben daarom ook helaas geen zonsopgang gezien bij Uluru, maar we zijn gelukkig niet vast komen te zitten in de modder! Al hoewel jij het weer beschrijft dat ook behoorlijk gezellie is. Modderworstelen, gezellie!! Wij zijn nu in Townsville, en hebben enkele dagen geleden een sms van jullie gehad dat jullie in Cairns zitten! We zullen elkaar zekers nog wel meeten!! Aan de eastcost! Komt goed! Have fun en tot snel!
    Groetjes van Eefje en Anne (uit Sint-Oedenrode)

• 27 November 2008 - 12:34

Myr:

Ha die Eef....., ik had de foto's eigenlijk nog niet echt goed bekeken. Super, smaakt naar meer. Ik wil ook! Wie weet komt het er nog wel eens van.
    Hoorde van jullie nieuwe avontuur met een camper!Stoer hoor.Tina Trucker;)
    Kus mamma