Touren met de camper! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Eefje Hoedemaker - WaarBenJij.nu Touren met de camper! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Eefje Hoedemaker - WaarBenJij.nu

Door: Eefje

Blijf op de hoogte en volg Eefje

16 Januari 2009 | Australië, Melbourne

Lieve Allemaal,

Onze oud&nieuw in Byron Bay was erg geslaagd, en de oliebollen waren perfect!

Nieuwjaarsdag hebben we de bus naar Sydney gepakt, een reis van ruim 12 uur. We hebben een middagje en een nachtje in Sydney door gebracht en de volgende dag meteen de camper opgehaald. We hadden een camper via Wicked gehuurd, een bedrijf dat de campers opleukt. We hoopten een beetje op een Barbie of een andere vrolijke camper. Helaas kregen we een hele donkere, duistere camper met krokodillen, kikkers en possums erop, maar hij reed!

In twee weken tijd zijn we van Sydney naar Melbourne gereden. Onderweg hebben we weer heel veel mooie dingen gezien. We zijn begonnen met de Blue Mountains waar we de bekende rotsen de 3 Sisters hebben gezien, viel een beetje tegen. Daarna zijn we doorgereden naar Wilsons Prom, een mooi natuurpark in het zuiden.
Onderweg hebben we steeds geslapen op gratis campings, ideaal en je komt er echt de meest geweldige mensen tegen. Zo hebben we iemand ontmoet die op Phillip Island woont, in verband met de zomer drukte mochten we in zijn achtertuin slapen nadat we daar naar de pinguins hadden gekeken. Na Phillip Island werd het tijd voor een van de meest bekende wegen in Australie, The Great Ocean Road. Echt een hele mooie weg langs de kust.
Onze laatste stop voor Melbourne was The Grampians, ook weer een mooi natuurpark.
Vanochtend hebben we onze camper in moeten leveren en slapen we weer in hostels. Een groot voordeel is dat we nu weer iedere dag kunnen douchen :)

Nog anderhalve week te gaan en we zitten alweer in het vliegtuig naar Nederland. We hebben we nog niet zoveel zin in. Het leven hier bevalt ons maar al te goed :)

Tot snel!

P.S. Meer foto's komen nog. Het andere geheugenkaartje ligt nog in het hostel...

• 16 Januari 2009 - 05:04

Nieske:

Ik heb Yvonnen net advies gegeven over de nieuwe aankoop, terwijl ik druk aan het lezen was op jullie sites.Jouw foto van de camper is iets duidelijker, is beter te zien hoe lelijk dat ding is.

• 16 Januari 2009 - 05:21

Robert:

Lieve Eef,

Fijn dat jullie het zo naar de zin hebben. Straks maar een ontwenningskuur vakantie b.v. Amerika. Daar even afkicken en dan staat de zomervakantie al weer voor de boeg. Heel veel plezier de laatste twee week.

Robert

• 16 Januari 2009 - 05:33

Denice:

Wat een afzichtelijke camper! Maarja, het is iid het belangrijkste dat hij het doet.

Geniet nog van de laatste week, hoop dat we snel weer een 'complete' ploegavond kunnen houden!

Liefs

• 16 Januari 2009 - 06:10

Petra:

He Eeef!
    Mooie foto's hoor! Op yvon's site heb ik er ook nog een paar gezien. Veel plezier nog de laatste week en tot in Nederland!
    Liefs Petra

• 16 Januari 2009 - 09:31

Laura:

Heej Eef!
    Lijkt me ook maf dat er binnenkort een einde aan jullie avontuur gaat komen..! Geniet er nog maar uitbundig van! En wij kijken wel naar uit naar jullie terugkomst hoor!;) Heel veel om over te kletsen!!
    Kus Laura

• 17 Januari 2009 - 15:48

Margriet:

Lekker the GOR in de zon en in lekker weer. Rianne en ik stonden er met 15 graden en regen..maar mooi he (-: Nog skippy's gezien op de camping in de Grampians?
    Sterkte met de laatste 1,5 week (-:

• 18 Januari 2009 - 13:51

Steffi:

Nice!! Geniet van de laatste week! En ik ben benieuwd naar jullie Live verhalen!

Liefs,
    Steffanie

• 18 Januari 2009 - 21:08

Gerard:

Lieve Eef,

Nog maar 8 dagen weg... geniet er nog van, veel plezier op de Australian open.

• 20 Januari 2009 - 19:21

Opa:

Lieve Eef,
    Van het zeer warme Australie zit je over een week ,weer in het kille Nederland.We wensen jullie een goede thuis vlucht en we hopen je snel te zien en te horen.

• 26 Januari 2009 - 08:10

Ingeborg Boom:

Hoi Meiden!

Laatste dag is aangebroken voordat jullie weer voet op Nederlandse bodem zullen zetten. Ik zei het toch:"het is zo voorbij dus geniet, geniet, geniet....."
    Nou dat hebben jullie gedaan en kunnen jullie terug kijken op een geweldige ervaring waarbij jullie het nuttige met het aangename hebben gecombineerd! Tja en nu is het over. Nog een paar(???) uurtjes vliegen en dan zit het erop.

Ik heb van jullie avonturen genoten en ik kan alleen nog maar zeggen: WELKOM THUIS!!!!

Groetjes!!

Ingeborg Boom
    Van Velthuysen Liebrecht

• 29 Januari 2009 - 11:15

Eefje:

Hey die Eef!

Ik denk dat jullie afgelopen dinsdag zijn thuis gekomen? Viel tegen ofnie? Ik ben nu bijna 3 wk thuis en heb het nog steeds chronisch koud! Sjittie, maar wel weer gezellie om iedereen weer te zien. Mooi verhaal weer en mooie fotos. Tot carnaval! x