Laatste week Yogya
Door: Eefje
Blijf op de hoogte en volg Eefje
03 September 2008 | Indonesië, Yogyakarta
Ons verblijf in Yogyakarta zit er alweer bijna op.
Vorige week hebben we onze laatste week onderzoek gehad. Totaal hebben we 150 patienten gezien en we zijn erg tevreden met het resultaat. Nu zitten we in onze laatste week en zijn we de laatste gegevens van de patienten aan het verzamelen en leren we Hendri, onze begeleider, hoe hij de gegevens moet verwerken. Tot nu toe hebben wij dat allemaal voor hem gedaan.
Afgelopen zondag zijn we met Bu Dewi op stap geweest, de begeleider van Hendri. Samen met haar twee dochters zijn we naar het deel van Yogya gegaan waar ze allemaal aardewerk maken. Een hele straat vol met winkeltjes met de meest verschrikkelijke voorwerpen van aardewerk. Wel leuk om te zien hoeveel zooi die mensen te koop hebben. Daarna zijn we doorgereden naar het strand. Doordat het de laatste dag was voor de start van de ramadan was het ontzettend druk op het strand. Voor het begin van de ramadan moeten de mensen zich namelijk wassen, en veel familie doen dat in de zee. Het zag er echt letterlijk zwart van de mensen. Wij als twee lange blanke vrouwen vielen ook wel erg op. Iedereen wilde met ons op de foto en ze gingen zelfs naar Bu Dewi toe om toestemming te vragen. Hele bijzondere ervaring, het was nog erger dan in China!
Verder zijn we nu druk bezig met ons klaar te maken voor vertrek. Vrijdag vertrekken we namelijk via de Bromo vulkaan en het Ijen kratermeer naar Bali. En dan kan het chillen beginnen. Ons verdere reisprogramma is inmiddels wel wat aangepast. Door allemaal gedoe met ons visum zullen we nu Indonesie een maand eerder verlaten. Groot voordeel is dat we dan wat rustiger aan door Australie kunnen reizen.
Dat was het weer voor deze keer.
Liefs Eef
03 September 2008 - 05:04
Nieske:
Zoals je ziet ben ik er's morgens vroeg bij. Ik wacht jullie pakket af -
03 September 2008 - 08:36
Heleen:
Wow nu al weer klaar met onderzoek wat is dat snel gegaan zeg! Wel vervelend dat er problemen zijn met jullie visum maar inderdaad het is lang zo gek nog niet om chiller door australie te kunnen reizen.
Respect trouwens als je al die gegevens / onderzoek verwerkt hebt aan dat kleine tafeltje op de foto (maar ja ze hebben waarschijnlijk ook niets beters).
Bizar lijkt t me dat iedereen met je op de foto wil en zelfs toestemming vraagt. Je lijkt wel een beroemdheid!!
Nou heel veel plezier nog bij het kratermeer dat zal vast ook wel bijzonder zijn en chill ze op Bali!!!
Liefs -
03 September 2008 - 10:42
Shannon:
hey,
wat gaat t snel zeg!!dat jullie nu al weer klaar zijn met jullie onderzoek...wel relaxed, nu kan het mooiste deel van jullie tripje beginnen ;-)
ga lekker genieten van bali(en daarna natuurlijk australie)! en ben benieuwd wat voor bizarre dingen jullie nog tegenkomen :-D
kus shannon -
03 September 2008 - 11:28
Nina:
Hey Eef! Jeetje, snel gegaan zeg. Nu lekker op reis. Heel veel plezier en we verwachten dus binnenkort andere smakelijke verhalen ;)
Xx -
03 September 2008 - 20:27
Marije:
Wat een leuke foto's weer hoor! Nice! Ziet er erg goed uit!
Hier is alles dus weer lekker aan de gang en er is niet veel veranderd... Alleen dat we digitaal gaan werken en dat wij als 5e jaars opeens alleswetend zijn ahum! Dat mooi klote haha! Nee geintje!
Gaan jullie maar lekker reizen en ontzettend genienten van al t mooie dat je daar ziet en meemaakt! Kom maar op met die verhalen en foto's, kan ik nog jaloerser worden haha!
Dikke kus en heel veel liefs, Marie -
03 September 2008 - 20:56
Lia:
hahaha dat bureau op de foto is bijna groot genoeg voor je ;)
Net als ik bij Yvon achterliet: jullie zien er goed uit en volgens mij hebben jullie het prachtig!
Hier is alle drukte echt weer helemaal van start gegaan maar mis t wel om af en toe even bij jullie aan te waaien! Gelukkig heb ik marie nog ;)
Geniet ervan meis! -
03 September 2008 - 21:19
Cynthia:
Hej Eef!
Nog bedankt voor je verjaardagswensen... van een maand geleden :$... oeps, ben een beetje sloom met het reageren op alles en iedereen!
Echt leuk om al die verhalen te lezen over Indonesie, herken sommige 'Aziatische' dingen wel ;) vooral het op de foto gaan!
Relaxt dat het onderzoek zo snel is gegaan! Hm, dat visum geklooi, dat heb ik al eerder gehoord van mensen die naar Indonesie zijn geweest!
Veel plezier op Bali!
kus Cynt -
04 September 2008 - 14:14
Ingeborg Boom:
Hoi Evelien,
Wanneer ga je de foto nou eens aanpassen. Kan echt niet hoor een dikke winterjas voor iemand die in het warme Azië zit. Hi Hi
2 maanden onderzoek alweer voorbij, ik zei toch dat het snel zou gaan en ook de komende maanden zullen snel gaan. Dus geniet, geniet en pas goed op elkaar.
Groetjes Ingeborg Boom
Van Velthuysen Liebrecht -
05 September 2008 - 12:27
Petra HvR:
He Eef,
ook leuk om jouw stukje te lezen en je foto's te bekijken! mooi dat t onderzoek goed is gegaan. en geniet van de reis die jullie nu voor de boeg hebben!
gr. petra -
09 September 2008 - 18:24
Annet & Loes & Lot:
Lieve Eef,
Hier gaat alles z'n gangetje. We willen je, samen met je ouders, een hele fijne vakantie wensen op Bali!
Liefs ons. -
10 September 2008 - 12:31
Judith:
Hoi Eef, vanmorgen Gerard en Myr op de trein gezet, ze zijn dus onderweg, maar dat zag je al in het smsje.
Heel veel plezier en geniet er maar goed van
Liefs uit het zonnige Eemnes