Begin van de lange reis
Door: Eefje
Blijf op de hoogte en volg Eefje
29 September 2008 | Indonesië, Batavia
Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat we in Yogya aan ons onderzoek zaten. Drie weken geleden zijn we met een busje vertrokken richting Bali. Onze eerste stop was bij de Bromo vulkaan. Meteen was het ons duidelijk dat we nu echt toeristen zijn. Om 5 uur 's ochtends stonden we dan ook met heel veel toeristen bij de Bromo te wachten op de zon die op ging komen. Wat wel heel mooi was trouwens. Die zelfde dag zijn we door gereden naar het Ijen plateau. Een blauw sulfiet meer. Schijnt heel mooi te zijn. Helaas hebben we er door de bewolking helemaal niks van kunnen zien. Wel hebben we de vele zwaveldragers zien lopen die met manden van 70 kg de bergen op en af huppelen. Dat ging ons toch minder soepel af.
Daarna werd het tijd om naar Bali te gaan. De eerste dagen hebben we in Lovina gezeten. Lekker even genieten van de vrije tijd. Hier hebben we gesnorkeld en hebben we dolfijnen gespot. Vervolgens zijn we naar Ubud gegaan waar we mijn ouders hebben ontmoet. Erg gezellig om hun weer te zien. In de week dat zij een bootreis zijn gaan maken hebben wij bij een Nederlandse tandarts gezeten. Veel tandheelkunde hebben we helaas niet kunnen zien. Zijn stoel was namelijk kapot. Maar gelukkig konden we mooi duiken in deze omgeving en was het zwembad bij zijn villa ook geen verkeerde plek om de dag door te brengen.
De afgelopen week hebben we weer doorgebracht met m'n ouders en we hebben verschillende uitstapjes gemaakt. Erg gezellig. Morgen vertrekken zij alweer naar Nederland. Wij zullen dan richting Kuta gaan om te leren surfen. Vrijdag gaan we voor drie dagen naar Kuala Lumpur, we zijn erg benieuwd naar deze stad!
Genoeg te beleven dus de komende dagen/weken!
Liefs eef
29 September 2008 - 02:44
Yvon:
Wiehiee, samen reizen is leuk! -
29 September 2008 - 05:00
Nieske:
Maandagmorgen vroeg en niet de eerste reactie.?
Geen kunst als jullie elkaar al een reactie sturen. Tot over 3 weken -
29 September 2008 - 05:35
Robert:
Beste Eef,
Mooi die natuur in Indonesie. Niet voor niets de Gordel van Smaragd. Leuke tijd met je ouders gehad? Ons lijkt het erg gezellig om jullie over 3 week te zien. Groetjes, Robert. -
29 September 2008 - 06:33
Lia:
Dag schat! Had het er gister onder het eten met marie nog over dat we al zo lang geen waarbenjij.nu meer gehad hadden!
Wat een superfoto's zeg...!
ben benieuwd hoe lang je op een surfplank blijft staan:)
liefs, Lia -
29 September 2008 - 07:19
Ingeborg Boom:
Hoi Evelien,
Nou zou te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin, maar uhh, wat was er nou stuk, de stoel of de boor van de tandarts. Ik ben een leek, maar volgens Yvon was het de boor. Hi hi.
Leuk dat je ouders ook nog even langs kwamen!
bijna 3 maanden voorbij, snel hè!
Evelien geniet van de laatste 3,5 en pas goed op elkaar!!
Groetjes Ingeborg
Van Velthuysen Liebrecht -
29 September 2008 - 08:55
Heleen:
Lieve Eef,,
mooie avonturen toch weer, nu gaat het echt beginnen!! Gezellig dat je je ouders even hebt gezien was zeker wel fijn na zo'n lange tijd. Wat zien jullie er trouwens goed uit op de foto's!!
Veel plezier daar en bedankt nog voor je mails, ik zal snel terugmailen!!
Liefs XX -
29 September 2008 - 15:40
Anneke:
Ik wil ook naar Indonesië! Jeetje, wat een mooie foto's zeg! En lekker warm weer...hier mis je helemaal niets, faculteit is net zo saai als altijd! Geniet er nogmaar even van dus de komende maanden! Liefs An -
29 September 2008 - 16:19
Nina:
Hey Eef! super leuk! veel plezier nog (vooral in kuta) Xx Nina -
01 Oktober 2008 - 14:33
Daniela:
Hoi eef,
hoort allemaal wel erg leuk. fotos zien er ook fantastisch uit!!
Hebben jullie erg gemist afgelopen week op het paterswoldse meer met zeilen!!!
Heel veel plezier nog daar.
Liefs en tot snel,
Daan -
03 Oktober 2008 - 07:25
Marije:
Hai lieverd! Wat een foto's zeg! Geweldig hoor! Het ziet er echt allemaal heerlijk uit, dus ik wilde eigenlijk wel die kant op komen haha!
Hier mis je niks, behalve het zeilen natuurlijk! Was weer erg leuk!
Tot heel snel en blijf genieten!
Kus, Marie